dissabte, 17 de març del 2012

Somni de llibertat




Riu - diapositivas

        Quan somnie amb la llibertat, esta m’apareix com un infant, amb pantalons curts i sandàlies de goma en un dia d’estiu. Amb tot el temps per davant, baixe cap al riu per endinsar-me en ell. Arrossegant els peus a contracorrent sent la força de l’aigua , la frescor en la meua pell, les ones que es formen i s’obrin al meu pas. Cap a la vora, on els llimacs creixen allunyats de la corrent, busque sorprendre una granota que pren el sol. Mes endavant cerque un peix sota una pedra que se’n fuig relliscant entre els meus dits. Arriba  l’hora de construir un molinet amb joncs , que roda mogut pel fil d’aigua que passa entre dues pedres. I amb les mans tancades:” Teixi, Teixidor, n’entra un i n’ixen dos”, i veig que s’ha produït la màgia. Riu amunt , riu avall des de la Font del Rector, amb el soroll de les dones rentant la roba, fins el toll del Rull i després al pont . Amb tota l’olor de l’estiu. Amb tota la música de l’aigua. Salude a mon pare que trafega a l’horta. I així era fins l’hora de dinar. És el meu somni de llibertat.

4 comentaris:

  1. Enhorabona per tindre la capacitat de poder fer els teus records vivencies per a tots . Feliç dia del Pare. Marta, Marc y Sunsi.

    ResponElimina
  2. Todo lo que escribes , me recuerda a mi infancia ya que aun siendo un poco mayor que tú ., Tambien quiero darte mi enhorabuena por poder trasladarnos con esa realidad y felicidad a nuestro pasado.
    Araceli

    ResponElimina
  3. M'ha agradat molt. Gràcies.
    És una llàstima no poder anar a hores d'ara, a banyar-se als tolls.

    ResponElimina
  4. Es molt bonic, quan estas llegint-lo estas tornant a viure, com si no havera passat el temps.

    ResponElimina