divendres, 29 de novembre del 2013

CONEIXEM?

       Esta setmana preguntarem per  una expresió prou coneguda i que tots coneixem el seu sigificat. Però estaria bé recordar-la perqué  és una activitat molt recomanble i que cada vegada la practiquem menys. Sabeu i podeu explicar el significat de "PRENDRE LA FRESCA"? Vinga, animeu-se a participar que es molt fàcil.



            En l’estiu, després d’una jornada de calor sufocant i d’haver finalitzat el treball, la gent seia a carrer a prendre la fresca. Agafaven una cadira, la treien a la porta i allí restaven xerrant a que baixara la temperatura  i arribara l’hora de sopar. Una vegada sopats era quan realment es feien grups o rotgles de gent que asseguts començaven  a contar històries de temps passats, anècdotes del present o simplement  successos quotidians mentre els xiquet corrien, s’amagaven  o es distreien en qualsevol joc, però sempre de carrer. Era el moment  de relacionar-se amb el veïnat, d’oblidar-se de les penalitats del treball, de la  fatiga de tot un dia  agreujada pe la forta calor. I respirant un aire que anava refrescant ,amb la conversa i  la serena de la nit   la gent es relaxava fins que  el dia es donava per finit.

1 comentari:

  1. Aixó es el que jo faig al estiu cuan vaig a Benilloba, sentada a la porta de casa, amb la meua mecedora , en recorda la meua infantessa, i el meu fill jugant al carrer hasta tart, aixó si es calitat de vida. Sunsi

    ResponElimina