divendres, 14 de març del 2014

INAUGURACIÓ DEL MANANTIAL D'AIGUA

        El 2 de febrer de 1980  es va beneir el pou i l’aigua que s’havia descobert uns dies abans : el 8 de Gener del mateix any. Molta gent del poble, amb la banda de Música i les autoritats, es van desplaçar a la vessant de la Serreta amb  l’alegria de participar d’un esdeveniment històric i  fonamental per a Benilloba. S’acabaven així  tot una sèrie de sequeres cícliques que s’arrastraven des dels orígens del poble, d’escassesa  d’aigua, de restriccions  en els estius, de beure un aigua de mala qualitat, de tenir que anar a portar-la en garrafes, botijons,canters…  a  alguna font separada  de casa  o llunyana del poble amb totes les dificultats i riscs que per a la salut suposava. A partir d’eixe dia ja mai ens faltaria l’aigua a casa ,i a més ,  de bona qualitat. No devem oblidar el que va suposar eixe esdeveniment per al benillobers i per això pose esta foto: per mantenir-lo en la memòria.



4 comentaris:

  1. Fa ser un gran dia!!!!!!! a
    araceli

    ResponElimina
  2. Ho recorde molt bé. Tot un esdeveniment. Açò, el poliesportiu, la piscina i l'alfaltat de tots els carrers del poble (el troç de baix de Sant Joaquim tenia uns cudols com un gos de grans), i Benilloba eixia per fi de posguerra.

    ResponElimina
  3. Gràcies pels comentaris.Encara que va ser un temps difícil, per a Benilloba va significar un gran progrés i avanç i el vam afrontar amb una gran il·lusió i molta esperança.

    ResponElimina
  4. La troballa del brollador o deu de la Serreta ens va deixar un sabor agredolç i molta incertesa uns pocs anys després quan ens vam adonar que possiblement el terreny on s'hi trobava no era del poble.

    ResponElimina