dissabte, 18 d’abril del 2020

RETAULE DE S.JOSEP




               Situat a la façana que dona al carrer San Josep de la casa nº2 del carrer Sta Anna.

               Consta de 12 rajolets (4x3). Amb unes dimensions aproximades de 80x60 cm. El plafó està col·locat a nivell de la paret, sense fornícula. Amb un fanal a la part de dalt, al que sol penjar-se un bunyol per la festa del sant, i a la part de baix està la jardinera.
               S. Josep, l’espòs de Maria, mare de Jesús de Nazaret i per tant pare putatiu d’ell. D’ofici artesà, segons l’Evangeli de S. Mateu, pertany a l’estirp del rei David.S. Josep sol representar-se de jove acompanyat de Jesús  xiquet i amb una vara florida. La seua festivitat es celebra el 19 de març.
               El plafó esta bordejat per una sanefa formada per una llista blanca que forma ales de palometa sobre un fons marró. L’escena està formada per dos figures: la de S. Josep, representat com una persona jove i amb un rostre que s’assembla a la representació de Jesucrist, i la de Jesús xiquet de la mà de son pare. Els dos vestits amb una túnica blava i S. Josep cobert amb capa. Jesús porta a la mà dreta la creu, símbol de la passió i S. Josep a la mà esquerra la vara florida. Els dos calcen sandàlies. El cap de S. Josep esta nimbat mentre que del de Jesús surten tres franges de raigs. El  fons consta del sòl i el cel separats per una línea que forma l’horitzó, sense cap element més a excepció d’unes diminutes herbes. Sota els personatges està retolat el nom del sant.
               El colors dominants són el blau, marró i verd. El seu estat es bo a excepció  de dos rajols partits, un pel mig i l’altre en un cantó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada