diumenge, 15 de setembre del 2019

ESTAMPES DE COMUNIÓ.1940





        

             Prendre la primera Comunió era un esdeveniment de gran importància tant per al xiquet o xiqueta ( després d’uns anys de catecisme i preparació per fi arribava el dia en que es convertia en protagonista, rebia regals i es feia tot un dia de festa per a ell), per a la família ( el fill o filla ja deixava de ser un infant petit, i l’havien de acompanyar als diferents actes: cercavila, missa,processó. A més havien de preparar el convit per a familiars, amics,veïns...) I per al poble ( el dia del Corpus era un dia socialment senyalat).  Entre totes les coses que havia d’encarregar-se la família estava el fer les estampetes de comunió. Estes estampetes s’encarregaven a una impremta, per una cara portaven un dibuix  que feia referència al sagrament o a algun motiu religiós i per l’altre estava el nom de xiquet,la data de l’esdeveniment, una oració, el nom de l’església   i també el nom del mestre del xiquet. Estes estampetes eren repartides als familiars, veïns, amics i les persones mes properes per a que tingueren un record de l’esdeveniment. Com exemple posse estes  estampes, les més antigues que tinc,  de 4 persones del nostre poble.




5 comentaris:

  1. Has posat la de mon pare. No sabia que en tinguera d'estampetA.Vicent Julià

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es ton pare?M'ho imaginava, pero no estava segur. Mira per a on ja tens l'estampeta de la comunió de ton pare i la data del dia.

      Elimina
  2. El que guarda sempre troba I el que busca tambe.Cèlia Ibañez

    ResponElimina
  3. Igual que Vicent el bessó de Vicentín m'he sorprès al vore l'estampeta de la comunió de mon pare. No tenia ni idea. Moltes gràcies Enric. Sempre sorprenent, sempre fet poble sempre excel·lent.
    Vicent Ripoll

    ResponElimina