L'Almonjavena és un dolç tipic de les nostres terres, d'origen musulmà com el seu nom indica.Esta és la recepta segons a mi me la van dir, supose que hi ha tantes variants com pobles on la cuinen.
Els ingredients:
-1 got d'aigua
-1 got de farina
-100 ml d'oli (mig got)
-1 pessic de sal
-4 ous
-sucre
-canela
Els ingredients:
-1 got d'aigua
-1 got de farina
-100 ml d'oli (mig got)
-1 pessic de sal
-4 ous
-sucre
-canela
Preparació :
Es posa al foc l'aigua i l'oli, quant començe a bollir afegirem la farina tota de colp i un pessic de sal. La massa es meneja fins que ja no se pegue. Després la traem del foc i la deixem una estoneta fins a que es temple. Quant la pasta ja està templada anem incorporant els ous de un en un i anem remenant. Una vegada tot mesclat ho possem en una safata del forn amb paper i per damunt possem el sucre i la canella previament barrejats. Ho possem al forn ja precalentat i el deixem uns 20 o 25 minuts a 200 graus.
Gràcies per compartir esta recepta. Qualsevol dia la fem. Ha d'estar molt bona.
ResponEliminai fàcil de fer.
ResponEliminaLa recepta de la Monjàvena, Moixavena (Al-monjàvena / Almoixàvena) és molt maníquea, sobre tot pel seu origen. Hi ha molta costum, estesa pel PV d'atribuir a qualsevol cosa o fet rellevant del que desconeixem, amb certesa, la seua arrel o ascendència, un passat de llegenda o pertinència àrab. La mateixa Dama d'Elx, popularment era coneguda com la 'Reina Mora'. El mateix passa amb altres fets i també a la cuina on molts dolços, també duen aparellat l'origen àrab encara que puguen ser heretats de la tradició pastissera d'arrel arriana. La 'Monjávena' en un alt percentatge de receptes (se'n fa a moltes comarques), també du mantega, com la Saginosa o Ensaïmada (saïm); i no és precisament, aquest, un producte emprat per la tradició rebostera àrab. Amb això no pretenc deslitgimar res, i, ni molt menys posar com a bona o vàlida la meua valoració (que tampoc és meua), tan sols és afegir-li més recapte a la seua història...
ResponEliminaSi, tens molta raó en general en la cultura popular s'ha gastat molt el recurs de atribuir les coses als moros com una forma de donar antiguitat i solera a qualsevol cosa i es ta és una d'elles. En quant als ingredients he dedit que este producte s'el·Labora en molts llocs i de forma diferent, amb moltes varietats a l'igual que passa amb molts altres productes, totes són vàlides. Esta varietat crec que li dona mes riquesa a la cultura gastronòmica.
ResponElimina