dissabte, 6 de maig del 2023

LA FILHARMÒNICA 1960

 


   Ací tenim una foto del “la Filarmònica Benillobense” allà per el 1960.Des de fa quasi 150 que el poble ha gaudit de la música de la seua banda: en festes, cercaviles, concerts i processons. La seua música no sols ha sonat en Benilloba també s’ha sentit per tots els pobles de la comarca, per la nostra província i per províncies veïnes. Enlairant el nom de Benilloba per tot arreu. Per ella han passat centenars de joves, pocs han segut els que en algun moment de la seua vida no han format part de la banda tocant algun instrument musical. Abans reservat sols per a homes des dels anys 70 del segle passar també han entrat a formar part d’ella moltes dones. En esta foto podem reconèixer a alguns músics: el director crec que era Vicent de Xixaixa, i sinò em corregiu, al costat podem veure a Silvestre i el seu germà i entre ells a Mireta, el setè Salvador Llorens, el desé Antonio Company, Pepiquet Cabenal, Rafael Ripoll i Salvador Casanova. En la fila de Baix: Paco Carretilla i Juanrero amb el baix, als plats Ximarro, a la  seua esquerra Justo amb el clarinet, al costat Toni Palomo, amb la trompa el Gordet, amb la trompeta Rogeliet i al costat Pepito el Llumener,  al bombo el tio Garrofa i amb el tabalet Manuel Pérez. No puc nomenar als altres per no reconèixer-los. Molts d’ells van ser musics tota la seua vida.


9 comentaris:

  1. El director es mi tío Vicente, hermano de mi padre, Manuel, que tocaba el "rabalet" detrás de él gordet, no me acuerdo del nombre, vivía al lado de Paco carabssa .Detrás dl bombo, a la derecha co la trompeta es el tío de Inés y de Enrique "el rato" vivía en el Carrer Nou.

    ResponElimina
  2. Mi padre tocaba EL TABALET, mi tío Vicente el violín.

    ResponElimina
  3. Les dones vam començar a finals dels 70.Yolanda Campos

    ResponElimina
  4. Justo el rollo, clarinet, mon tio Rogeliet, trompeta. El gordito De Carmeta, trompa…
    Crec què conec a tots, a més dels que has dit, però no recorde noms. El director era Vicent Pérez, el pare de Ramón. Inés Mira

    ResponElimina
  5. I mon pare!!! Dal del seu sogre!!! Julia Colomina.

    ResponElimina
  6. El meu sogre Pepito el llumener está tame.Araceli Tomàs

    ResponElimina
  7. Molt bonica la foto. Els músics de sempre. Gemma Monerris

    ResponElimina
  8. Gràcies a vosaltres els tenim a quasi tots identificats.

    ResponElimina