dissabte, 1 d’octubre del 2022

LA SALA

 


Esta foto feta en febrer del 1972 correspon a l’antic edifici de l’ajuntament amb el ròtol pompós de Casa Consistorial. Però  cap persona el coneixia per eixe nom. Tothom l’anomenava LA SALA.  A la sala duien els xiquets quan feien una malifeta, a la sala anàvem a pagar les contribucions, a  registrar un nou fill  o una defunció, per algun litigi, ser mesurat a l’entrar en quintes i algun assumpte més. Amb molta probabilitat este nom de La sala que li atorgàvem venia de l’època foral, aleshores era la Sala del Consell on es reunien els consellers del poble. Este mot que es va conservar durant més de dos-cents anys ara, pràcticament, ja no l’utilitza ningú.

                En esta foto podem vore encara el rellotge de sol, prou desdibuixat, que hi havia a la façana entre el dos balcons, així com la bústia on tiràvem les cartes per a ser enviades. Les arcades  de la façana estaven cegades per un mur en la part baixa i una cristallera en l’arc. Este edifici va ser derruït en el 1978 per a construir-lo de nou.


6 comentaris:

  1. o a voltes encara ho dic. "A la sala!", i sempre hi ha algú que pregunta "això qué es?".Yolanda Campos.

    ResponElimina
  2. La de vidres que tenim trencats quan jugàvem futbol a la plaça. Més d'una vegada per trencar-ne ens portaven a la Sala.Vicent Julià

    ResponElimina
  3. Cuantes voltes Mos han quidrat a la sala. Araceli Tomàs

    ResponElimina
  4. Ací en Girona també diuen “la sala” al ajuntament en molts pobles, al menys la gent d’aquí de tota la vida. Es curiós.Inés Mira.

    ResponElimina
  5. Quan anàvem a furtar almetlles o alguna fruita, ahi en Benilloba, els xiquets dèiem “una no es ninguna, dos al guarda, tres a la sala”.Inés Mira.

    ResponElimina