Estem en un moment ideal de l’any per preparar un plat d’estes característiques.
De banda de nit posem un bon grapat de fesols a remulla. Ja de mati escomencem
els preparatius. Posem en un perol els fesols, un nap pelat i fet a trossets,
un manollet de penques, unes costelletes,
un tros de cansalada , i uns trossets de cua
o de maneta, tot de porc i a més una botifarra de carn o blanquet i sal. Li afegim aigua i ho posem al foc durant
una horeta.
Hem de tenir cura en afegir aigua
tres o quatre vegades per a trencar-li el bull. A l’hora afegim una taceta d’oli,
d’oliva per suposat. I continua el bull a foc lent durant una hora més
aproximadament o que els fesols estiguen cuits. Quan siga l’hora de dinar farem
els tast de sal, posarem safrà o colorant i dos tassetes d’arròs i ho tindrem
uns 20 minutets al foc, remenant de tant en tant a fi de que no s’ apegue,
encara que hi a gustos que la prefereixen
un poc socarradeta. I ja tindrem feta
una olleta per a quatre persones ideal per combatre el fred d’estos dies. Bon
Profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada