dissabte, 7 de maig del 2011


Busquem!!!
Vull plantejar-vos un joc: la imatge de dalt , de segur que l’heu vista milers de vegades. Vos plantege dues qüestions:
1. En quin lloc del nostre poble es troba
2. Quina explicació doneu a estes senyals.
Animeu-vos a contestar i dintre d’una setmana donaré la solució.



Corretgeta descoberta
         Estes petjades en la pedra les podeu vore, i de fet segur que les heu vist moltíssimes vegades, en un lloc poc amagat i molt accessible: dintre de la plaça de l’església en el pilar on es recolzen les arcades antigues de l’Ajuntament.
        No penseu que són senyals de ritus esotèrics,ni que estan fetes per cap extraterrestre, més bé són cosa de xiquets. Dons eren xiquets els que,en altres temps, jugaven a la trompa o a ballar la trompa,com solia dir-se. I tota trompa té un eix, sobre el que roda, que consistia en un clau que acaba amb una punta més o menys arrodonida i que pel fet de caure amb força a terra es reblava. També es jugava a un joc que consistia en tirar la trompa contra altres que estaven pagant dintre d’un rogle, intentant trencar-les o encletxar-les al temps que havia de rodar, i si no rodava queia al rogle,per a que els demés afinaren la punteria. Per tot açò calia tenir una punta ben afilada. I els xiquets que feien? Aleshores buscaven un lloc proper i adequat per afilar-les: els carreus de pedra de les façanes. I amb moviments rectilínies de dalt a baix, i a la inversa, afilaven els claus de les seus trompes. Amb el pas del temps i el continu arrossegament resultaven estes marques verticals. També es feia amb moviments circulars que donaven com a resultat estos forats redons. De senyals com estes n’he vist en alguns llocs pel poble,de segur que d’ara endavant qual entropesseu en elles s’hi fixareu. Així ho he sentit contar. Curiós! Veritat?

1 comentari:

  1. Pot ser siga la pedra de la portalà a la façana del carrer major a casa de Carlos i Inma?? La veritat és que no ho se..i molt menys que significa però estic impacient per saber la solució. M'encanta el joc, perque és veritat que hi ha mil coses que veem tots el dies i mai es parem a vore-les. Gràcies per fer-nos mirar i pensar en el nostre poble. Enhorabona el blog està genial.Mari La Serapia.

    ResponElimina