divendres, 13 de desembre del 2013

PERSONATGE IL·LUSTRE



    Hui  vull demanar ajuda a tots els que puguen donar-me alguna  informació sobre el personatge que apareix en esta fotografia. Fa uns dies Empar Barrachina em va enviar la foto d’un benillober, D.José Garcia Barrachina, preguntant-me si sabia alguna cosa  sobre ell. La foto la havia treta d’una Orla de fi de carrera  de 1882 i de la especialitat de farmàcia. Seria interessant esbrinar a quina família pertanyia,qui serien els seu descendents, si va exercir a Benilloba...   Qualsevol informació de que disponguéreu podeu posarla ací al blog o enviarme-la per correu a   enmogom@gmail.com. Moltes Gràcies. 

     



      Ja podem donar alguna informació sobre José Garcia Barrachina:
-En primer lloc tenim la informació que ens envia des de França Olivier Sanz:
Don José Garcia Barrachina,farmacéutico, se casó en Benilloba  el 14 de junio de 1890 con Doña Bienvenida Pastor Reig. Era hijo de Silvestre García Mira, labrador, natural de Benilloba y de Francisca Barrachina Barrachina, natural de Benifallím, ambos vecinos de Benilloba. Abuelos paternos:
Silvestre García y Vicenta Mira, de Benilloba. Abuelos maternos: Vicente Barrachina y Josefa Barrachina,de Benifallím.
-I en segon lloc la informació que ens dona Joaquín Domenech (Quinín): era familia dels mira, tio de na Bienvenida  que tenia la farmacia al carrer major nº 39


5 comentaris:

  1. no mos ho poses tan dificil

    ResponElimina
  2. Leyendo el libro de Benilloba de Joaquín Domenech Boronat (Quinín), aprendí lo siguiente: D. José García Barrachina, nuestro farmacéutico, fue alcalde de Benilloba, por lo menos en 1895 (p. 124) y en 1905 (p. 133). Cesó el 1 de enero de 1906. Aprendí también que tuvo un hijo, D. Miguel García Pastor, igulamente farmacéutico pero en Barcelona (p. 188). Me imagino que eran de derecha pués su viuda, Doña Bienvenida Pastor Reig, aparece en 1939 en la lista de las personas perjudicadas durante la Guerra Civil y como acusadora (f°15/19 - http://pares.mcu.es/ParesBusquedas/servlets/Control_servlet?accion=4&txt_accion_origen=2&txt_id_desc_ud=4198105).

    ResponElimina
  3. No sé com, però jo en ma casa (en Beneixama) tinc un exemplar d'un llibre de Física escrit per D. José Soler Sánchez editat en 1900, el qual el propietari fou D. Miguel García Pastor. A més, a dintre hi ha un full amb anotacions en el qual s'especifica una data: 5 de novembre de 1910.

    Es dona a més la circumstància de que aquest llibre està al costat d'un altre editat en Barcelona sobre la Revolució Francesa, que data d'eixa època. Aquest fet crec que aporta més veracitat al comentari d'Olivier Sanz.

    A banda d'açò, lamente no poder afegir més informació.

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies Victor Luna. I tu tens relació amb este Miguel Garcia Pastor.

    ResponElimina