divendres, 3 de febrer del 2012

Busquem!!!


              Continuem amb el joc. Esta vegada haurem de buscar un poc més, encara que vos assegure que està dintre del poble. Està alt encara que quasi a la mà. No està en un lloc molt transitat, per hem passat per allí mil vegades. No té molta perspectiva ,ho voràs quan estàs  damunt d’ ell. Aleshores ja ho sabeu? Animeu-se a participar.


Corretgeta descoberta: Efectivament esta foto correspon a la portada de la primera casa del Carreró de S. Joan. Es una portalada allindà  amb els brancals (pilars) fets de carreu de pedra i coberta per una llinda també de pedra que descansa horitzontalment  i s’encasta amb els brancals. En la par superior de la llinda hi ha un ornament fet de circumferències,una al costat de l’altra  amb una disposició horitzontal. El mateix motiu es repeteix en la part alta de la façana sota la volada de la teulada. Una portalada noble que no correspon amb les dimensions i característiques de la casa. Sembla que el propietari volia ressaltar la façana exterior donant-li  una imatge,un valor i una importància a la casa  que no correspon a les reduïdes dimensions interiors. La propietat de la casa fa pensar en un possible autor: el que coneixíem com a “ Tio Maemo”. Esta persona va viure en la primera meitat del  S.XX i va ser picapedrer (el darrer en Benilloba) i molt aficionat a treballar la pedra, arribant a fer algunes escultures. Va treballar construint la façana de l’ajuntament de Valencia, va fer la casa de Petrosa i pense que la portalada d’esta casa va ser obra d’ ell.

1 comentari:

  1. No és l'entrada de la primera casa del carreró de Sant Joan (la que fou casa del tio Batiste, el coixo de la llum, on després visqué molts anys Antonio Matxin)???

    ResponElimina