diumenge, 3 de juny del 2012

Busquem!!!


            Per no avorrir-se   i tenir algo que fer vaig  a posar una foto  d’un lloc un poc  difícil de trobar. Però no impossible, clar està. Fins i tot  em jugaria una paella  a que ningú ho troba. Ja sabeu es tracta de  dir on està i que és. Dintre d’una setmana la solució .





Corretgeta Descoberta
                A l’eixir de poble pel antic camí de Benifallim, una vegada passada la Font de rector   i començar a  pujar  la costera  hi  ha, a mà dreta, una antiga horta ara convertida en pinada, amb el nom de La Pinaeta. Dons bé, allí sota  el marge voreu el forat. Quant hi traus el cap veus el mateix que a la foto i  pots imaginar-te  un indret tret d’un conte  o un soterrani propi de pel·lícula de terror. Res d’això, es l’ espitllera  d’un alcavó, un pou cavat  a terra  amb les parets de pedra , cobert amb dos arcs , un recolzat sobre l’altre   i que comunica dos  boques d’alcavó situades a diferents nivell. La primera du les aigües  de la cuneta del camí de Benifallim i la segona , a un nivell inferior les condueix cap avall,  al riu. Abans servia per portar aigua de la sèquia d’ombria o sèquia mare a la sèquia del bassò .Esta conducció hidràulica soterrània fou construïda pel antic, i ja fa molts anys derruït, Molí de Parer per conduir les aigües que sortien del molí, després d’haver fet rodar la mola fins la sequi a del reg del bassó i així aprofitar-les

3 comentaris:

  1. Muy dificillllllllllllll
    araceli

    ResponElimina
  2. La tanca blanca que s'endivina a la dreta pensava que m'ajudaria, però no tinc idea (després vindrà allò de: "... es de veres".

    ResponElimina
  3. Quique , super dificil saber donde estaba...
    araceli

    ResponElimina